WBW new creating library Folkwang. Competitors.


Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competitors.

Urban improvement: The new building complements the historical monastery ensemble and as a result clearly relates towards the listed context. The design has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge of your square provided by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is as a result the guiding principle for the creating style with no restricting the independent architectural and design and style language. In the very same time, the alignment from the building edges around the courtyard level enables the view to the adjoining open space between the auditorium plus the cafeteria. By layering the structure, the design reacts for the urban limits of your monastery complicated, orientates the library towards the residence and thus clearly assigns the new creating for the historical ensemble. The significance of the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing of capstone it the reading area, the “window for the courtyard”, corresponds with the other buildings. A gate circumstance is created amongst the library plus the administration wing, which leads in the square in front of the cafeteria for the cour d? Honneur. The new constructing closes the edge with the courtyard to Klemensborn as well as the space in front from the cafeteria is specified.

Constructing idea: The developing is entered from the cour d? Honneur and is divided into three floors. The courtyard plus the upper floor type the constructing that’s perceptible from the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume of the most important floors into zones of diverse spatial effects and excellent of encounter. The overlapping geometries of the ceilings develop fascinating visual relationships. University and library use are accessed separately and can as a result be https://en.wikipedia.org/wiki/Cobb_Virtual_Academy operated independently of a single one more: The seminar rooms on the basement floor as well as the professors’ offices around the gallery level of the courtyard floor www.capstoneproject.net are connected by means of a separate staircase. Access towards the library with reception, distribution counter and media area is on the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected through the spacious staircase.

Material: The facade on the library is intended as a directional cladding made of metal. Further elements for instance the street-side wall from the basement and also the frame with the creating access are planned in all-natural stone. Subordinate room closures are created of glass of various transparency. Set bodies for instance the elevator as well as the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outdoor facilities: The cour d? Honneur square are going to be restored to its original size. The historical paving are going to be supplemented and also the topography in the creating access are going to be adapted for the specifications. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium along with the cafeteria is greened. Within this way, the differentiated identities on the distinctive courtyard regions of your monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent to the gate creating is going to be closed, thereby strengthening the value in the gate developing.

WBW new constructing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.


コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。