WBW new creating library Folkwang. Competition.


Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competition.

Urban improvement: The new constructing complements the historical monastery ensemble and as a result clearly relates for the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by finishing the edge on the square given by the administration wing and continuing it as a space delimitation inside. The courtyard is therefore the guiding principle for the constructing design devoid of restricting the independent architectural and design and style language. In the very same time, the alignment of the creating edges on the courtyard level enables the view towards the adjoining open space among the auditorium along with the cafeteria. By layering the structure, the style reacts to the urban limits in the monastery complicated, orientates the library towards the residence and as a result clearly assigns the new constructing towards the capstone nursing ideas historical ensemble. The value on the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing on the reading area, the “window towards the courtyard”, corresponds with all the other buildings. A gate scenario is made in between the library along with the administration wing, which leads from the square in front from http://www.liberty.edu/academics/casas/index.cfm?PID=23909 the cafeteria to the cour d? Honneur. The new constructing closes nursingcapstone.net the edge of the courtyard to Klemensborn plus the space in front of your cafeteria is specified.

Developing idea: The building is entered in the cour d? Honneur and is divided into three floors. The courtyard plus the upper floor form the building that is certainly perceptible in the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume in the main floors into zones of distinctive spatial effects and top quality of encounter. The overlapping geometries in the ceilings make exciting visual relationships. University and library use are accessed separately and may therefore be operated independently of one a different: The seminar rooms around the basement floor plus the professors’ offices on the gallery amount of the courtyard floor are connected by way of a separate staircase. Access towards the library with reception, distribution counter and media area is around the courtyard level. Further central functions are arranged there on a gallery and are connected by means of the spacious staircase.

Material: The facade of your library is intended as a directional cladding made of metal. Further elements like the street-side wall on the basement and also the frame on the creating access are planned in all-natural stone. Subordinate space closures are produced of glass of various transparency. Set bodies for example the elevator as well as the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square will likely be restored to its original size. The historical paving will be supplemented and the topography of your building access will be adapted to the specifications. In contrast, the adjacent open space in between the auditorium along with the cafeteria is greened. Within this way, the differentiated identities from the distinctive courtyard locations on the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate developing will be closed, thereby strengthening the importance of your gate creating.

WBW new building library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.


コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。